Mitt intresse för naturen och naturmaterial har alltid funnits med mig. Jag har odlat grönsaker, örter och eterneller, där lin också är en vacker eternell. Som en annan del av mitt naturintresse är våra salvor. Dessa började jag koka för mer än 20 år sedan, dess innehåll är rena ekologiska naturliga ingredienser.

Sömnad är en annan del som funnits med mig i livets många skeenden. När jag var ung, sydde jag en del kläder själv, när barnen var små jag sydde deras kläder. Sen har det varit en period då sömnaden legat lite i viloläge, men som nu vaknat till liv igen.

Det började med att jag köpte några Lin- klänningar, när de började gå sönder sprättade jag isär dem och använde som mönster och det blev nya klänningar i Lin. Då kom idén om att börja sy handdukar i hellinne. Ingen bomull inblandad – bara 100 % linne.

Lin är ju en gammal gröda som vi har odlat här i Sverige. Intresset för Lin har nu har börjat vakna till liv igen genom hemslöjden. De har skapat en grupp där man kan vara med och odla, den heter 1 kvm lin. Naturligtvis har jag gått med i den – odla är ju en del av mitt liv .

Linodling kräver ingen konstgödning, ingen bevattning eller besprutning. I jämförelse med bomull som kräver enorma bevattningsresurser, och besprutning. Vattnet behövs på denna jord till dricksvatten som det börjar bli liten tillgång av i de länder där bomull odlas.

Linet har många positiva fördelar – den suger åt sig fukt snabbt, den torkar fort, är naturligt antibakteriell, är naturligt smutsavvisande och blir bara skönare ju mer den används .

Så välkommen in i linets värld – du hittar mina linprodukter i webbutiken under Linneprodukter.

Varma hälsningar Siv

info@hjartebogard.se
+ 46 (0)706-34 30 54
Hjärtebo Gård
Bligan 5
666 94 Dals Långed
En hemsida från Bloms IT 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram