SHIROMUKHA – ansikts och huvudmassage

Shiromukha är en njutbar, avkopplande och rogivande behandling för vardagens stressade människor. Energipunkter i huvudet får rogivande massage och i ansiktet använder vi speciella örtoljor på ”marma-punkter”som har en stressreducerande effekt. Punkter på öronen får också sin uppmärksamhet.

Fördelar: Behandlingen har en lugnande och stressreducerande effekt, samtidigt som den påverkar muskler/vävnad i hela ansiktet och genom det också resten av kroppen.

En kort, men underbar behandling för vardagens stressade människor. 

Behandlingen tar ca. 40 min – 450 kr


Ayurvediska OLJEDAMMAR med örtberikad olja

Inom den Aurvediska behandlingstraditionen har man använt olika ”basoljor” och örter/örtblandningar till behandling av alla möjliga fysiska problem. Att behandla den fysiska kroppens symptom vill också ge signaler till andra nivåer av vår varelse.  Kropp/sinne/själ påverkar varann åt båda håll.

Fördelar: Oljedammarna kan sättas nästan överallt på kroppen för att balansera fysiska symptom. Kanske den viktigaste fördelen är att oljedammar på binjurar och sköldkörtel effektivt kan hjälpa dagens stressade människa att reducera stressnivån och på det viset ge nervsystemet möjlighet att lösa sina uppgifter på ett mer balanserad sätt.  Annars kan nämnas att vi ofta använder dammar på mage/tarm – hjärta/lungor – lever/galla – blåsa/underliv – rygg/nacke och olika leder.

Behandlingarna upplevs som mycket behagliga och ägnar sig gott i kombination med andra av våra behandlingar.

Behandlingen tar ca. 60 min – 725 kr  


MARMA-BEHANDLING – stimulering av marmapunkter

Marmapunkter är ställen på kroppen där förbindelsen mellan kropp och sinne är extra livaktig. De står även i kontakt med andra delar av kroppen. Stress och orenheter sätter sig fast i marmapunkterna med blockering av flödet som resultat.

Under behandlingen stimuleras dessa punkter med speciellt utvalda oljor som masseras in med mycket lätt beröring.

Fördelar: Djupt avslappande och balanserande för sinne och kropp. Lossar blockeringar, skapar flöde och stimulerar kroppens egen självläkningsprocess.

Behandlingen tar ca 70 min – 750 kr

Behandling och 30min. samtal – 1050 kr


ABHYANGA – helkroppsmassage med varm olja

Abhyanga är en mycket behaglig helkroppsmassage med varm olja. Kroppen masseras systematiskt, med ett relativt lätt tryck och lugna, svepande rörelser.

Fördelar: Behandlingen stärker nervsystemet och är djupt avslappande för kropp och sinne. Cirkulationen och vitaliteten ökar och muskler och leder mjukas upp. Värmen, oljan och rörelserna renar också kroppen för slaggprodukter.

Muskler och leder mjukas upp. Abhyanga är speciellt välgörande vid ”vata-obalanser”, samt under hösten och vintern.

Behandlingen tar ca. 70 min – 750 kr

Behandling och 30min. samtal – 1050 kr


VISHESH – helkroppsmassage med varm olja och större tryck

En lite kraftigare helkroppsmassage där trycket och intensiteten ökas jamnfört med Abhyanga.  Terapeuten lägger mer tryck bakom de svepande rörelserna för att komma djupare och för att öka muskelstimuleringen.

Fördelar: Massagen har abhyangans effekter, men kan också lösa djupare liggande spänningar. Det ökade trycket i de svepande rörelserna stimulerar musklarna i större grad. Behandlingen förbättrar cirkulationen och frisätter slaggämnen på djupet. Resultatet är ökt smidighet, rörlighet och en lugn skön kännsla i kroppen. Avslappande och skön för den som känner sig tung, trög och stel i kroppen.

Behandlingen tar ca 80 min – 895 kr

Behandling och 30min. samtal – 1195 kr


GARSHAN – helkroppsmassage med sidenvantar

Garshan är en helkroppsmassage som renar lymfsystemet och ökar förbränningen i fettvävnaden. Kroppen masseras med råsidenvantar i lugna, svepande rörelser. Rörelserna och råsidenvantarna sätter i gång energicirkultationen i hudlagret och lymfsystemet.

Fördelar: Den förbättrar matsmältningen, ämnesomsättningen och cirkulationen, samt motverkar celluliter och trötthet.

Behandlingen kombineras/avslutas med oljemassage.

Garshan är en utmärkt behandling vid ”kapha-obalanser”, samt då mycket slaggprodukter ansamlats i kroppen. Ges med fördel under våren.

Garshan/oljemassage tar ca 95 min – 995 kr

Behandling och 30min. samtal – 1295 kr


SHIROABHYANGA – huvudmassage med eller utan olja

Shiroabhyanga är massage av huvud, ansikte, nacke och skuldrar. Ges med eller utan varma oljor med klienten i sittande position.

Fördelar: Behandlingen löser upp stress och lättar spänningar i nacke och skuldror. Stimulerar cirkulationen och flödet i huvudet, samt lugnar ner tänkandet och sinnet. Klarheten i sinnet ökar.

Behandlingen tar ca 30min. – 425 kr

Behandling och 30min. samtal – 725 kr


SHIRODHARA – olja på pannan

Under behandlingen rinner en ström av varm olja över pannan och ner i hårbotten under ca 20 min. Därefter vilar du på bänken. Det är en lugn, avslappnande och avstressande behandling där spänningar lösas upp och hela nervsystemet får lugn och ro.

Fördelar: En mycket enkel men kraftfull behandling för ALLA symptom/problem som berör centrala nervsystemet, hormonsystemet och övre delar av kroppen – inklusive huvudet. Rekommenderas för huvudvärk, migrän, mental utmattning, nervositet, ångest och depression. ”Utbrändhet”  Ger ökat spirituell medvetenhet. Balanserar vata och pitta.

Kombineras gärna med inledande huvudmassage -Shiroabhyanga för största effekt.

Effekten blir absolut bäst vid flera repetioner.

Behandlingen tar ca 45 min – 645kr            

Behandling och 30min. samtal – 945 kr

Myoreflex-behandling – se egen sida

info@hjartebogard.se
+ 46 (0)706-34 30 54
Hjärtebo Gård
Bligan 5
666 94 Dals Långed
En hemsida från Bloms IT 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram