Vi är friska och behandlar som vanligt, men tar självklart hänsyn till myndigheternas Corona-restriktioner. Önskar du att vi använder munskydd under behandling är det bara att säga till när du bokar. Så är du frisk och önskar en förlösande behandling är du välkommen till oss !

Myoreflex Terapi är en behandlingsfilosofi som samlar ihop modern medicinsk kunskap, fysiska och biomekaniska verkligheter och traditionella östliga tekniker som Ayurveda och Traditionell kinesisk medicin. 
Behandlingstekniken, som utgörs av stimulering av musklernas/senornas infästning, kan inte enbart beskrivas som en terapi för att skapa eller minska spänning, men skall förstås som en process för omreglering av en bestående/fastlåst obalans. Syftet är att ge kroppen möjlighet till att återskapa det naturliga samspelet mellan alla delar i nervsystemet och rörelsesystemet.

Det gör ont …

Fysisk smärta uppstår ofta som ett resultat av vårt dagliga liv och erfarenheter. En  olycka, dålig hållning, felaktig arbetsställning och exempelvis mage/tarmbesvär kan vara en bakomliggande orsak till smärta. Det samma gäller känslomässig stress och traumatiska upplevelser. Smärta innebär ofta en kombination av fysiska och emotionella påfrestningar och spänningar, och av denna anledning, har Myoreflex terapi också psykologiska komponenter/effekter.

Våra muskler arbetar ihop i långa kedjor från tårna och upp. Framför, bak, på sidorna och på tvärs över kroppen. Om det gör ont ett ställe är det sällan där huvudproblemet ligger. Om det uppstår blockeringar/stagnation i en del av kedjan kommer ofta smärtan till uttryck andra ställen och genom stimulering av muskel/senfästen öppnar man för det naturliga flödet och blockeringen/smärtan försvinner.  

Myoreflexterapi kan rekommenderas till:

Alla sorters muskelspänningar/smärtor

Rygg och nackproblem/smärtor – diskbrock

Axel och skulder smärtor

Knä och höftsmärtor – nedsatt rörelsefrihet

Smärtor i ansiktet – tand gnissel

Balansproblem

Huvudvärk – Migrän

Myoreflexterapi har också visat sig ha god effekt på:

Kronisk trötthetssyndrom

Fibromyalgi

Parkinson

Efterbehandling av stroke

Neuromuskulära sjukdomar

På Hjärtebo Gård upplever vi det som en stor resurs att kunde erbjuda kombinationsbehandlingar var Myoreflexterapi och Ayurvediska behandlingar förstärker varandra.

Myoreflexbehandling tar ca 60 min.   650 kr

info@hjartebogard.se
+ 46 (0)706-34 30 54
Hjärtebo Gård
Bligan 5
666 94 Dals Långed
En hemsida från Bloms IT 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram